Suiker anders bekeken

Is elke soort suiker even slecht of goed voor ons lichaam?

Onlangs sprak iemand mij aan, die beweerde dat suiker gewoon suiker is en dat ons lichaam elke soort suiker op gelijke wijze verwerkt. Ik vroeg me af of dit juist is. Zal kristalsuiker, basterdsuiker, palmsuiker, honing of kokosbloemsuiker ons lichaam hetzelfde brengen? Uit de door mij uitgevoerde radiësthetische metingen van 18 verschillende soorten suiker blijkt dat er grote verschillen in kwaliteit zijn. Mijn conclusie: er zijn wel degelijk gezondere alternatieven voor kristalsuiker.

Hieronder staan mijn conclusies.

Conclusies

Op basis van de radiesthetische metingen van de Boviswaarde, de Negatieve Informatie en de Gezondheidsscore van 14 suikersoorten, 2 honingen en 2 siropen kunnen we concluderen dat de uitspraak “suiker is suiker” onjuist is, dan wel sterke nuancering behoeft. Er blijken namelijk grote verschillen te zijn voor wat betreft de levensenergie (Boviswaarde), de belasting van ons stofwisselingssysteem (Negatieve Informatie) en het effect op onze gezondheid (Gezondheidsscore) van de hier gemeten suikerproducten. Als van eenzelfde product er keuzemogelijkheid is tussen niet biologisch en biologisch, dan heeft biologisch een sterke voorkeur. Dat geldt ook voor ongeraffineerd ten opzichte van geraffineerd. De gemeten geraffineerde kristalsuikers scoren op de gemeten drie parameters zwaar onvoldoende. De gemeten palmsuiker, kokosbloemsuiker, bloemenhoning en siropen scoren aanmerkelijk beter.