Publicaties

Meer weten over het werkgebied en de werkzaamheden van Vortex Vitalis?
Download onderstaande publicaties voor extra inzicht en informatie.

 

Frank Silvis – In contact met water, autobiografie van een wateringenieur

In dit inspirerende boek vertelt Frank Silvis op soms humoristische wijze hoe hij zich heeft ontwikkeld van wateringenieur tot wateradviseur en van manager tot radiësthesist. Dat Frank deze switch heeft kunnen maken was een proces van … Lees verder »

Het vierde aspect van waterkwaliteit

Is fysisch en chemisch gezuiverd schoon water per definitie ook heilzaam en gezond water? Dat is in het kort de strekking van een onderzoek dat Frank Silvis en Theo Claassen hebben uitgevoerd op zowel drinkwater als … Lees verder »

Het effect van flowforms op een beek

De stichting Fishflowform heeft een unieke vispassage ontwikkeld. Hierbij zijn de functies van een vistrap en van flowforms gecombineerd tot één prachtig waterkunstwerk. Deze vispassage is gebouwd als bypass van de stuw Molenheide in de Buulder … Lees verder »

Suiker anders bekeken

Is elke soort suiker even slecht of goed voor ons lichaam? Onlangs hoorde ik iemand zeggen dat ons lichaam elke soort suiker op dezelfde manier verwerkt. Ik vroeg me af of dit juist is. Zal kristalsuiker, … Lees verder »

Is de kringloop van uw melkveehouderij vitaal genoeg?

Steeds meer boeren zijn zich bewust van het belang van een goede kringloop op hun bedrijf. Om een zo goed mogelijke kwaliteit aan melk en vlees te krijgen stemmen zij het  gebruik van kunstmest, krachtvoer en … Lees verder »

Waterleidingen vinden met een wichelroede

Sommige monteurs kunnen waterleidingen vinden met een wichelroede. Het is niet zo bekend dat wichelroede lopen en pendelen behoren tot het vakgebied van de radiësthesie. In dit artikel worden de achtergrond en historie van deze ervaringswetenschap … Lees verder »